Når du skal have kåret en hoppe

Du tilmelder dig kåringen (hvis der afholdes dette år) på mail: bestyrelsen@lusitanoforeningen.dk. Du skal udfylde en blanket som du får tilsendt på mail, inden kåringen og sende denne til bestyrelsen. Når du kommer til kåringen, skal hoppen enten fremvises under rytter eller for hånd (med kapsun eller trense) – under visse betingelser, kan hoppen også vises løs på en indhegnet bane. De nærmere betingelser fås af bestyrelsen på mail:bestyrelsen@lusitanoforeningen.dk.

Med i prisen for kåringen indgår gebyr til dommer og reg. af hoppen. Vi forbeholder os ret til kun at afholde kåringer, når der er tilmeldt nok deltagere. Hopper der bruges til avl skal kåres senest samme år som første føl fødes. Ellers vil føllet blive reg. som cruzado.

Foreningen hjælper dig med at få registreret og ejerskiftet føl og voksne heste.

Ved kåringen får både ejeren og publikum er rigtig god forklaring på hvad der ligger til grund for dommerens bedømmelse af hesten.

Når du skal have kåret en hingst:
Du tilmelder dig kåringen (hvis der afholdes dette år) på mail: bestyrelsen@lusitanoforeningen.dk. Du skal udfylde en blanket som du får tilsendt pr mail.
Inden din hingst stilles, skal der udtages et spermogram (sædkvalitetstest), som skal være bestyrelsen i hænde senest 30 dage før kåringen. Spermogrammet sender bestyrelsen til APSL, som vurderer det og giver besked om din hingst kan stilles eller ej.
Når du kommer til kåringen skal hingsten først fremvises under rytter og siden bedømmes uden udstyr (sadlen tages af). De nærmere betingelser fås af bestyrelsen på mail: bestyrelsen@lusitanoforeningen.dk

Med i prisen for kåringen indgår gebyr til dommer og reg. af hingsten. Vi forbeholder os ret til kun at afholde kåringer, når der er tilmeldt nok deltagere.
Hingste der bruges til avl skal kåres senest samme år som første føl fødes. Ellers vil føllet blive reg. som cruzado.

Hvis du vil have bedømt din vallak

Ofte er det muligt at få bedømt sin vallak af en portugisisk dommer i forbindelse med kåring. Spørg foreningen om det er muligt i forbindelse med kåringen.